Finse voedingstrol wil paleo-ouders uit ouderlijke macht zetten

Na een heerlijke stormwandeling toch die computer nog maar even aangezet. Kostdoktorn.se heeft een wel heel raar bericht. Jeese Louise. De debiliteit van veel mensen die zich beroepsmatig met voeding bezighouden kent geen grenzen. Finse overheden zijn zo doodsbenauwd voor koolhydraatbeperking, dat ze een niet met name genoemde vader en moeder uit de ouderlijke macht willen zetten omdat ze hun kinderen te eten geven volgens het paleoperspectief. Ursula Schwab, docent voedingsleer aan de Universiteit van Oost Finland, is als deskundige direct betrokken bij het geval en de drijvende kracht achter de op handen zijnde sanctie. In de krant Lisalmen Sanomat zei ze gisteren: “Een koolhydraatbeperkt dieet bevat veel vet en dat verhoogt het gevoel van verzadiging. Als je eieren met spek als ontbijt eet, kan het vele uren duren voor je opnieuw wilt eten. Als een kind uren achtereen niet eet, krijgt het te weinig calorieën en voedingsstoffen binnen. Ouders die hun kind zo’n gevaarlijk dieet geven, moeten worden bijgeschoold. Werkt dat niet, dan moet het kind gedwongen worden overgebracht naar een plek waar het voldoende eten krijgt.”

Dit is zo volkomen absurd, dat je het nauwelijks kunt geloven. Maar ze zegt het echt, deze gevaarlijke trol. Ach ja, we weten hoe het die arme eskimokindjes vergaat op hun traditionele dieet. Geplaagd door welvaartsziekten, worden ze, van al dat zeehondenspek. En anders is er wel het afschrikwekkende voorbeeld van paleo mom Sarah Fragoso en haar arme paleo kids. Geremd in hun groei, geestelijk achter bij hun leeftijdsgenootjes, diverse vreselijke gebreksziekten en algemeen zielig.

Denk niet dat dit in Nederland ondenkbaar is. Dokter Frank – niet per se mijn grote held, maar een arts die tenminste zijn nek uitsteekt – is al voor het Tuchtcollege gedaagd. Vergeefs weliswaar, maar toch.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Finse voedingstrol wil paleo-ouders uit ouderlijke macht zetten

 1. James Pott zegt:

  Heb net, weliswaar zonder jouw toestemming de kern van dit verhaal op “Forks over Knives” geplaatst. Benieuwd naar de reacties. Enig idee hoe oud deze dinosaur is? Of het schrijven van Andreas daar bekend is? Ben trouwens ook benieuwd naar de reacties uit de rest van Finland. Het waarschijnlijk wel correct om te concluderen dat deze dame staat te trappelen om de Codex in te voeren in Finland.

 2. James Pott zegt:

  Eerste reactie van Dave Boothman (professor South Western):
  “….She’s a dingbat but its not her fault. The real question is who gave her a PhD and put her in that position. It only emphasizes the need for parents to exercise extreme caution in who has access to their children. We are now at the point where probably half of college educations are a negative factor for developing life and survival skills. Its what comes of a multigenerational failure to leave school…”
  Herinner je nog Ivan Illich: De-schooling of Society?
  Hoor net trouwens van Janet Noome wat onze lieve Edith van plan is. Meer bewegen en minder eten. Jammer Melchior, niemand luistert

  • Janet Noome zegt:

   Hoi James, de focus wordt gelegd op meer bewegen. Daar gaat €70 miljoen naar toe (allerlei nieuw te starten beweegprojecten). Hoe je eet, tja, dat is ieders eigen verantwoordelijkheid…. Wie zei ook al weer dat meer bewegen, zonder voedingsinterventie, niet de oplossing van het immense obesitasprobleem is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s